Leergang / Masterclass PPM FLOW!

Hoe richt je de besluitvorming over veranderingen zó in dat effectief wordt besloten, vanuit inzicht en overzicht, zonder dat het een stroperige bureaucratie wordt? En hoe neem je iedereen daarin mee, zodat het werkt? Dit vormt de kern van de Leergang PPM FLOW!

Eerdere deelnemers over de Leergang PPM FLOW! van PPMpro:

  • “Deze masterclass heeft mij enorm geholpen bij het op de kaart zetten van PPM” (Dick Koen, Lead portfolio manager Ministerie van Defensie en winnaar Portfoliomanager of the Year)

Een leergang voor elke professional die verantwoordelijk is voor een portfolio van veranderinitiatieven (projecten) en die er méér uit wil halen. Voor (project) portfolio managers, business change managers, transitie managers, programma managers, release train managers, portfolio analisten en PMO-managers biedt de Leergang PPM FLOW! dé kans voor verdere professionalisering, samen met collega’s uit andere organisaties.

Leren van eigen praktijk cases

Naast de theorie en best practices die de basis vormen van de Leergang, benoemen de deelnemers hun uitdagingen, verpakken die in hun eigen case en gaan daarmee in gesprek met de andere deelnemers. Op deze manier wisselen ze onderling voorbeelden uit en leren ze over methoden, aanpak en oplossingen. Dit stimuleert toepassing van het geleerde in de eigen werkomgeving en het optimaal benutten van verworven kennis.

De groepsgrootte is 4 tot 6 deelnemers, afkomstig uit diverse organisaties, profit én non-profit. De deelnemers zijn ervaren én beginnende portfoliomanagement professionals, (binnenkort) verantwoordelijk voor het coördineren of managen van een portfolio van veranderinitiatieven. Van deelnemers wordt verwacht dat ze minimaal de principes beheersen van projectmatig werken. Kennis van methodieken als MoP, MoV, MSP, Projectmatig Creëren, PRINCE2, Stage Gate, Kanban, Scrum en SAFe is een pré.

Programma-opzet

De leergang bestaat uit 8 sessies van een halve dag. We starten vanuit het volwassenheidsmodel van PPM FLOW! en hoe het veranderkundig werkt om iedereen mee te krijgen. Daarna verkennen we de mechanismen van het richten, ramen en realiseren van het portfolio van veranderinitiatieven en eindigen met de invloeden van leiderschap en mindset. Met de aanpak van PPM FLOW! gaan we stapsgewijs van Los via Grip naar Synergie en Impact. Meer over dem indeling van het programma in de hieronder aan te vragen PDF.

Cyclusdata voorjaar 2023: 8 sessies, op 14/04 (2x, hele dag), 28/04, 12/05, 26/05, 09/06, 23/06, 07/07*

Cyclusdata najaar 2023: 8 sessies, op 15/09 (2x, hele dag), 22/09, 06/10, 20/10, 03/11, 17/11, 01/12*

* Data in overleg definitief vast te stellen

Meer informatie en inschrijven? Vul het formulier hieronder in.

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Je voornaam en je achternaam
  • Het e-mail adres waarop je de link naar de PDF met informatie over de Leergang PPM en inschrijvingsmogelijkheden wilt ontvangen
  • Zonder spaties
  • De naam van de organisatie waar je voor werkt
  • Optioneel, naar behoefte in te vullen
  • Einde van dit formulier - druk op 'Verzenden'

    Nadat je op de verzendknop hebt gedrukt ontvang je een email met de link naar de PDF met informatie over de Leergang PPM en inschrijvingsmogelijkheden.