Leergang PPM FLOW!

Hoe richt je de besluitvorming over veranderingen zó in dat effectief wordt besloten, vanuit inzicht en overzicht, zonder dat het een stroperige bureaucratie wordt? En hoe neem je iedereen daarin mee, zodat het werkt? Dit vormt de kern van de Leergang PPM FLOW!

Eerdere deelnemers over de Leergang PPM FLOW! van PPMpro:

  • “De leergang heeft mij enorm geholpen bij het op de kaart zetten van PPM” (Dick Koen, Lead portfolio manager Ministerie van Defensie en winnaar Portfoliomanager of the Year)

Een leergang voor elke professional die verantwoordelijk is voor een portfolio van veranderinitiatieven (projecten) en die er méér uit wil halen. Voor (project) portfolio managers, business change managers, transitie managers, programma managers, release train managers, portfolio analisten en PMO-managers biedt de Leergang PPM FLOW! dé kans voor verdere professionalisering, samen met collega’s uit andere organisaties.

Leren van eigen praktijk cases

Naast de theorie en best practices die de basis vormen van de Leergang, benoemen de deelnemers hun uitdagingen, verpakken die in hun eigen case en gaan daarmee in gesprek met de andere deelnemers. Op deze manier wisselen ze onderling voorbeelden uit en leren ze over methoden, aanpak en oplossingen. Dit stimuleert toepassing van het geleerde in de eigen werkomgeving en het optimaal benutten van verworven kennis.

Twee modulen: PPM Basis en PPM Expert

In PPM Basis onderzoeken we wat nodig is om PPM in te richten en werkend te krijgen in het maturiteit niveau Grip. We gaan aan de slag met de beginselen van PPM-governance (rollen en compartimenteren) en werken aan technieken voor het classificeren, starten en stoppen van projecten, voor het rangschikken en balanceren van (initiatieven in) het portfolio. En we bespreken praktische dashboards voor monitoring in Grip.

In PPM Expert verkennen we de inrichting van de maturiteit niveaus Synergie en Impact. We ontdekken handvatten om vanuit doelen betere samenhang en focus te krijgen, initiatieven te waarderen in het portfolio, om beter te plannen met de beschikbare capaciteit, om verder vooruit te kijken en om te monitoren.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie over de Leergang PPM FLOW! ? Vul het formulier hieronder in.

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Je voornaam en je achternaam
  • Het e-mail adres waarop je de link naar de PDF met informatie over de Leergang PPM en inschrijvingsmogelijkheden wilt ontvangen
  • Zonder spaties
  • De naam van de organisatie waar je voor werkt
  • Optioneel, naar behoefte in te vullen
  • Einde van dit formulier - druk op 'Verzenden'

    Nadat je op de verzendknop hebt gedrukt ontvang je een email met de link naar de PDF met informatie over de Leergang PPM en inschrijvingsmogelijkheden.