Leergang PPM FLOW! (masterclass)

De Leergang PPM FLOW! start 2x per jaar, in het vroege voorjaar en in het najaar. Meld je tijdig aan via het formulier onderaan deze pagina. Er is plaats voor 3 tot 6 personen.

Eerdere deelnemers over de Leergang PPM FLOW!: “Deze masterclass heeft mij enorm geholpen bij het op de kaart zetten van PPM” (Dick Koen, Lead portfolio manager Ministerie van Defensie en met zijn team winnaar Portfoliomanager of the Year 2018)

Een leergang voor elke professional die verantwoordelijk is voor een portfolio van veranderinitiatieven (projecten). Voor beginnende en ervaren professionals die willen ontdekken hoe je de besluitvorming over veranderingen zó inricht, dat effectief wordt besloten, vanuit inzicht en overzicht, zonder dat het een stroperige bureaucratie wordt. En hoe je iedereen daarin meeneemt, zodat het werkt?

De Leergang PPM FLOW! is bedoeld voor (project) portfolio managers, business change managers, transitie managers, programma managers, release train managers, portfolio analisten en PMO-managers die ich het akgebid van (project) portfoliomanagement eigen willen maken.

Leren van eigen praktijk cases

Naast de theorie en best practices die de basis vormen van de Leergang, benoemen de deelnemers hun uitdagingen, verpakken die in hun eigen case en gaan daarmee onderling in gesprek. Op deze manier wisselen ze onderling voorbeelden uit en leren ze over methoden, aanpak en oplossingen. Dit stimuleert toepassing van het geleerde in de eigen werkomgeving en het optimaal benutten van verworven kennis. En het geeft de deelnemers veel positieve energie!

Van deelnemers wordt verwacht dat ze minimaal de principes beheersen van projectmatig werken. Kennis van methodieken als MoP, MoV, MSP, Projectmatig Creëren, PRINCE2, Stage Gate, Kanban, Scrum en SAFe is een pré maar geen must.

Programma

De leergang bestaat uit 8 sessies van een halve dag. De aanpak PPM FLOW! is ontwikkeld vanuit een visie op groei in volwassenheidsstadia van PPM in een organisatie. We starten daarom vanuit het volwassenheidsmodel van PPM FLOW! en hoe het veranderkundig werkt om iedereen mee te krijgen. Daarna verkennen we de mechanismen van het richten, prioriteren en realiseren van het portfolio van veranderinitiatieven en tussendoor aandacht voor verandermanagement, leiderschap en mindset. Met de aanpak van PPM FLOW! gaan we stapsgewijs van Los via Grip naar Synergie en Impact. Meer over dem indeling van het programma in de hieronder aan te vragen PDF.

Cyclusdata voorjaar: 8 sessies op de vrijdag, vanaf begin april en loopt tot begin juli.

Cyclusdata najaar: 8 sessies op de vrijdag, vanaf medioseptember tot begin december.

Meer informatie over opzet en data?

Vul het formulier hieronder in en je ontvangt een PDF inclusief inschrijfformulier. Of bel +31 6 536 363 06 (Jan Bloem).

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Je voornaam en je achternaam
  • Het e-mail adres waarop je de link naar de PDF met informatie over de Leergang PPM en inschrijvingsmogelijkheden wilt ontvangen
  • Zonder spaties
  • De naam van de organisatie waar je voor werkt
  • Optioneel, naar behoefte in te vullen
  • Einde van dit formulier - druk op 'Verzenden'

    Nadat je op de verzendknop hebt gedrukt ontvang je een email met de link naar de PDF met informatie over de Leergang PPM en inschrijvingsmogelijkheden.