Groep 9 kijkt terug op leerzaam traject

De Masterclass Project Portfolio Management (PPM) zit er weer op voor groep 9. Op de foto Karin Molenaar (mboRijnland), Monique van Tartwijk (ETZ), Erik Scholten (Improven) en Laura van Maanen (Livio) en rechtsonderaan in het kleine kader Jan Bloem (PPMpro en Improven).

Vlak na de start begin maart kwamen we in de Corona Lock down, waardoor fysiek bijeenkomen moest worden verruild voor uitstel. Toen het allemaal wat langer duurde dan de optimisten onder ons hadden verwacht zijn we gestart met een proefsessie via Teams. Het was zeker wennen, zowel voor de deelnemers als voor de master, maar het beviel best goed. Scheelt veel reistijd, maar ietwat onhandig als de buren van een van de deelnemers net aan het verbouwen zijn. We hebben samen wat huishoudelijke regels bedacht waardoor we de resterende (9) sessies goed via internet konden doen. Medio juni ging de wereld meer open en zo konden we elkaar de laatste sessie fysiek ontmoeten op lokatie bij Improven in Utrecht. Jammer dat een van de deelnemers net die sessie met rugklachten thuis moest blijven, waardoor de groepsfoto uiteindelijk toch nog via Teams is genomen.

Nu eerst genieten van de zomer en dan gaan de deelnemers verder met de portfolioplannen voor hun organisatie, waarvoor ze in de masterclass de bouwstenen hebben gevonden. Ook voor de master waren er goede tips, waardoor enkele zijsporen over o.a. projectmanagement verdwijnen uit het materiaal en er nóg meer focus gaat komen op portfoliomanagement.

Jan Bloem