PPMpro Home

Welkom bij PPMpro!

Waar het gaat over het beter aansturen en organiseren van een veelheid aan – vaak complexe – veranderinitiatieven in organisaties, zoals projecten, programma’s, epics, features en activiteiten. De aanpak die PPMpro biedt met PPM FLOW! zet organisaties en de mensen in hun kracht en geeft de juiste energie. Veel managers vragen zich af hoe je dat organiseert, hoe je zorgt voor succes en hoe voorkom je dat het stroperig wordt.

Veel organisaties zijn gefocust op hoe ze zoveel mogelijk initiatieven (tegelijk) kunnen starten om maar aan de gang te zijn. Met vaak een averechts effect, want geen focus, veel projecten worden duurder en duren langer, kritieke resources raken overvraagd en de verandermachine gaat haperen. De mindshift van (te) veel projecten starten naar projecten afronden is wellicht moeilijker dan we zouden denken. Niet voor niets heeft Agile werken een grote opmars gemaakt in de afgelopen decennia.

Het succes van een projectenportfolio ligt in de waarde die het toevoegt aan de organisatie, en dat zit ‘m in wat er wordt opgeleverd … En: als projecten zijn afgerond komt er tijd vrij voor nieuwe initiatieven!

Doen wat niet voor de hand ligt om je doel te bereiken

Bereik je doel door te doen wat niet voor de hand ligt … (Ronald Naar, sportman, ondernemer, programmamanager)

Voor Ronald Naar (sportman, ondernemer, programmamanager), is een analyse van waar zijn voorgangers faalden een essentieel onderdeel van de voorbereiding. Zijn analyse voor de beklimming van de K2: niet in de weg naar de top, maar in de afdaling schuilt het grootste gevaar, dáár vallen de meeste doden. Dus niet zo snel mogelijk de berg op, maar zorgen dat je (ook) levend beneden komt …

Ronald’s motto: “Bereik je doel door te doen wat niet voor de hand ligt.”

Mede vanuit deze mindset is PPM FLOW! ontwikkeld: in niveau Grip van PPM FLOW! leert een organisatie om de focus te leggen op wat er wordt opgeleverd, om in de stap daarna (Synergie) de afstemming met de doelen en samenhang tussen projecten onderling te verbeteren en in het 4e niveau, Impact, de doelen te realisaren en adequater in te spelen in veranderingen in de omgeving en maatschappij.

Gewoon het gaan dóen

PPM toepassen is vooral een kwestie van doen, en al doende te leren. Met de handvatten van PPM FLOW!