PPMpro Home

Welkom op de website van PPMpro!

Project Portfolio Management (PPM) gaat sinds de opkomst van o.a. Agile allang niet meer alleen over projecten, maar over alle belangrijke veranderinitiatieven in een organisatie. Deze ‘hybride’ situaties zijn niet meer weg te denken. Hoe organiseer je dat praktisch, hoe zorg je voor succes, waarbij iedereen meedoet én leert? Dat vind je bij PPMpro!

Doen wat niet voor de hand ligt om je doel te bereiken

Voor Ronald Naar, bekend als bergbeklimmer van o.a. de K2, is een analyse van waar zijn voorgangers faalden een essentieel onderdeel van de voorbereiding van succes. Zijn analyse voor de beklimming van de K2: niet in de weg naar de top, maar in de afdaling bleek het grootste gevaar te schuilen, dáár waren de meeste doden gevallen.

Zo zijn veel organisaties gefocust op hoe ze (meer) initiatieven kunnen starten en hebben vaak minder oog voor de afronding van projecten, het stoppen ervan. Terwijl het succes van een portfolio, de waarde die het toevoegt aan de organisatie, juist ligt in wat er wordt opgeleverd … En: als lopende initiatieven zijn afgerond komt er automatisch tijd vrij voor nieuwe initiatieven, toch?

Terwijl als we projecten starten, we het steeds drukker krijgen met het manageen en uitvoeren van alles wat er loopt, focus dreigen te verliezen en niet opleveren, maar eerder uitlopen. Zo leren we in niveau Grip van PPM FLOW! om de focus te leggen op wat er kan worden afgerond in plaats van wat er allemaal kan worden gestart.

 

 

 

Bereik je doel door te doen wat niet voor de hand ligt … (Ronald Naar, sportman, ondernemer, programmamanager)

 

 

 

Gewoon het gaan dóen

PPM toepassen is vooral een kwestie van het gaan doen, al doende leer je het beste. Wil je meer leren over wat je zoal tegen kan komen en welke mogelijkheden er zijn om te verbeteren, hoe je iedereen meekrijgt bijvoorbeeld, dan ben je bij PPMpro aan het juiste adres!