20160525 • PPM Jaarcongres – PPM Next practices: Van Grip naar Wendbaarheid

PPMJaarcongresPPM Next practices: Van Grip naar Wendbaarheid, hoe kan je daar als project portfoliomanager aan bijdragen?

De crisis lijkt voorbij, de tijd van ‘meer met minder’ en grip krijgen op de alle initiatieven is grotendeels geweest. Nu gaat het erom beter te leren inspelen op alle veranderingen die de omgeving van de organisatie vraagt, hoe wordt de organisatie beter wendbaar en vooral ook: hoe kan PPM en de portfoliomanager daaraan bijdragen?

1. Empowerment van de portfoliomanager en PPM methodiek

Hoe voorkom je als portfoliomanager een staffunctie te worden en dat er in wezen weinig verandert in de business van de organisatie? Wat betekent dat voor jouw positie in de organisatie? Hoe ben en blijf jij met alle stakeholders in gesprek, hoe bouw jij aan je netwerk? Welke bijdrage lever jij aan de gewenste wendbaarheid van de organisatie?

2. PPM cultuur: versterken van de beleving in de organisatie

Goed voorbeeld doet volgen. Maar welk gedrag, welke attitude verwacht jij als portfoliomanager van de betrokkenen. Wie zijn de leiders en wie de volgers? Hoe maak je succesverhalen en hoe beloon je de mensen voor hun inzet? Hoe te prikkelen en te prikken? Hoe gevestigde – vaak veel tijd consumerende – instituten afbreken, zoals de stuurgroepen? Kortom, hoe krijg je iedereen mee?

3. Borgen van PPM-discipline door het PPMO

Een goed PPMO biedt de structuur voor het succes van PPM in een organisatie. Maar hoe kom je van een Project Management Office (PMO) naar een Project Portfolio Management Office (PPMO)? Hoe organiseer je de besluitvorming en hoe zorg je dat proces en inhoud daarbij in balans zijn? Welke classificatie van projecten werkt en welke toetsingskaders helpen de beslissers? Wat is de rol van een PPMO daarbij, hoe voorkom je bureaucratie en hoe vergroot je de wendbaarheid van de portfolio van veranderinitiatieven?

Vanuit deze drie invalshoeken gaan we op woensdagmiddag en avond 25 mei 2016 aan de slag in De Glazen Ruimte in Maarssen, met de laatste ontwikkelingen, actuele best practices en een internationale keynote.

michael_nir_spreker_ppm

Michael Nir (Sapir Consulting)

 

Vanuit deze drie invalshoeken gaan we op woensdagmiddag en avond 25 mei 2016 aan de slag in De Glazen Ruimte in Maarssen, met de laatste ontwikkelingen, actuele best practices en een internationale keynote: Michael Nir.

Michael Nir, President Sapir Consulting (USA), over ‘The Agile PMO: Practical value-driven change leadership in projects and portfolios’. Michaels stelling: a PMO must deliver value to the organization constantly. Value isn’t template, tools and processes rather it is the ability to finish the right projects faster!

 

Ga naar de website van het PPM Jaarcongres

Oeps! We konden je formulier niet vinden.