Groep 2 rondt Masterclass PPM succesvol af

Den Dolder, 2 juli 2015

Dick Koen (Ministerie van Defensie, rechts op de foto) neemt in april 2015 al zijn certificaat in ontvangst van Jan Bloem

“Jammer dat het al weer voorbij is!” Met deze woorden neemt de tweede groep portfoliomanagers afscheid van de Masterclass PPM voor Portfoliomanagers.

Harry Pennings, Karin Spuijbroek-Landman, Ine Mak, Monique van Gestel – van Gils, en rechts Jan Bloem

Monique van Gestel – van Gils (Avans Hogeschool), Dick Koen, Ministerie van Defensie), Ine Mak (Ministerie van Buitenlandse Zaken), Ed Schut (Sociale Verzekeringsbank), Karin Spuijbroek – Landman (Nova College) en Harry Pennings (Arlande) zijn in het najaar van 2014 gestart om in ruim zes maanden samen te werken in drie trajecten van vier middagsessies. Ze weten nu alles van projecthygiëne, opdrachtgevers coachen, resource planning en prioriteiten stellen en mensen meenemen in het verandertraject dat ze samen met hun organisatie doormaken om PPM verder op de kaart te zetten.

Ed Schut (Sociale Verzekeringsbank) kon wegens zijn eerder geplande vakantie het derde traject niet bijwonen en heeft dat nog tegoed tot hij in het najaar aansluit bij groep 3.

Dick Koen, portfoliomanager bij het Ministerie van Defensie, ontvangt in april 2015 uit handen van Jan Bloem zijn certificaat voor zijn deelname aan alle onderdelen van de Masterclass Project Portfolio Management voor portfoliomanagers. Traject 3 heeft hij met de eerste groep megedaan, dat kan dus ook.  “De sessies waren inspirerend. Ook het samen met collega portfoliomanagers uit verschillende organisaties reflecteren op onze eigen cases en daardoor te leren hoe de theorie in praktijk te brengen gaf mij veel nieuwe inzichten. Jammer dat het er al weer opzit.”