Groep 4 Masterclass PPM zwaait geïnspireerd af

Voor de vierde groep van de Arlande Masterclass PPM voor Portfoliomanagers was het op 31 maart 2016 de laatste bijeenkomst van een boeiend traject. Ruim een half jaar sparren over theorie en praktijk, reflecteren op elkaars cases en meedenken over een nieuwe visie op projecten realiseren regievoering op veranderingen. Iedere keer blijkt weer hoe boeiend dit vakgebied is en dat er vele lijnen zijn langs welke de portfoliomanager zich kan bekwamen. 

Uitreiking certificate masterclass PPM groep 4

Uitreiking certificate masterclass PPM groep 4

Staand vlnr. Jan Bloem (PPM professional Arlande en PPMpro.nl), Lennard de Koning (Portfolio Controller ABN AMRO Bank N.V.), Bastiaan Kieftenbeld (Portfoliomanager Kadaster), Jan Wijbren Dijkstra (consultant en practice leader voor Project & Portfolio Management bij Dimensys), George Wijman (Project Portfolio Manager bij Onderwijsgroep Tilburg) en Rob Stolp (Project Portfolio Manager bij Stichting Elisabeth Breda). Afwezig (m.k.) was Robert Labée (Sr. Business Consultant bij het Ministerie van Defensie).

Ervaringen van de deelnemers tijdens deze masterclass:

“Vele achtergrondinformatie rondom PPM, hoe kom je tot keuzes en besluitvorming. Zeer leerzaam. Dit helpt echt in mijn organisatie om volgende stappen te zetten.”

“Leren van elkaar, omdat je met collegae PPM managers aan tafel zit is delen van ervaringen zeer waardevol.”

“De Masterclass Portfolio Management van Arlande heeft mij een dieper inzicht gegeven in het portfolio denken. Het gestructureerde aanbod van kennis en ervaring van Arlande, aangevuld met het gezamenlijk kraken van praktische vraagstukken uit de praktijk van medecursisten heeft mij als portfoliomanager beter toegerust.”

“Voor mij als beginnend portfolio manager heeft deze master class voor mij vele tippen van de sluier opgelicht. De processen rond PPM zijn duidelijk besproken en uitgelegd. Voor mij persoonlijk heeft het mijn blik op portfolio management uitgebreid en verdiept, en wel in die zin dat ik in dit kader een betere gesprekspartner ben geworden, zowel voor onze klanten als intern.”

“Een bijkomende voordeel is dat door deze master class ik een aanzet heb kunnen nemen met het implementeren van portfolio management bij mijn eigen bedrijf. Het is de investering dus dubbel en dwars waard!”