Masterclass Strategisch PPM

De juiste afwegingen kunnen maken tussen innovatie en continuïteit vormt misschien wel de belangrijkste uitdaging voor leiding van veel organisaties. De afwegingen zelf zijn soms al aardig ingewikkeld, maar nog complexer is de vraag welke structuren en culturen van besluitvorming helpen om die afwegingen tussen verschillende veranderinitiatieven goed te kunnen maken.

Disruptief is het nieuwe normaal geworden. Veel organisaties zetten daarom in op de transitie naar wendbaarheid. Met (veel) projecten en agile (scrum) werken. Maar hoe zet je de lijnen daarvoor uit en hoe organiseer je dat? Hoe houd je overzicht en zorg je voor het juiste inzicht? Hoe beïnvloed je het ‘geweten’ van de organisatie als het gaat om het bouwen aan de toekomst ervan, een toekomst die andere dingen vraagt dan het verleden heeft gebracht? Hoe verbind je daarbij strategie en operatie?

In de Masterclass Strategisch PPM worden de deelnemers meegenomen in de nieuwste ontwikkelingen in Project Portfolio Management (PPM), om steeds de juiste initiatieven te kiezen en te realiseren, die de organisatie helpen haar strategie waar te maken.

In zes bijeenkomsten, verzorgd door Practice Leaders, wordt een leertraject geboden om bestuurders, directeuren en (portfolio)managers beter in staat te stellen hun rol in te vullen in organisaties die volop in beweging zijn.

Meer informatie en inschrijven …

MASTERCLASS STRATEGISCH PPM

Voor iedereen die een leiding- en richtinggevende rol heeft in organisaties: van bestuurders/ directeuren tot programmamanagers, (project) portfoliomanagers, organisatieprofessionals, business change managers, business developers, product owners en managers PMO.

September – december 2020
16.00 – 21.00 uur
Jaarbeurs MeetUp – Utrecht

PROGRAMMA overzicht

  • 29/09 Sessie 1 – Effectief organiseren van de besluitvorming om duurzame resultaten te bereiken
  • 06/10 Sessie 2 – Strategisch Portfolio Framework® voor overzicht en focus en succes
  • 27/10 Sessie 3 – De Strategiekaart als hulpmiddel voor focus & keuzes
  • 10/11 Sessie 4 – Besluitvorming en roadmapping in Agile omgevingen
  • 24/11 Sessie 5 – Innovatie portfoliomanagement en de drie horizonnen van innovatie
  • 08/12 Sessie 6 – Recap en organisatiecases (NNBTM)

Lees ‘In gesprek met de practice leaders’.

Meer informatie en inschrijven …