Masterclass Project Portfolio Management (PPM)

Ben je project portfolio manager, business change manager, product owner, portfoliocontroller, portfolioanalist of manager PMO en ben je toe aan een verdieping in het vakgebied? Dan biedt deze masterclass je dé gelegenheid om je samen met collega’s uit andere organisaties je het vakgebied eigen te maken. Het helpt je om in  jouw organisatie volgende stappen te zetten met wispelturige collega managers en directeuren, groeiende ambities en transities en toenemende eisen van medewerkers, klanten en financiers. Het helpt je om werkbare oplossingen te bedenken voor hybride situaties met projecten én agile teams. 

De theorie lijkt eenvoudig, de toepassing is weerbarstig. De vraag is keer op keer: “Hoe doe je dat nu, hoe krijg je het werkend?” Het vakgebied is dynamisch en heeft diverse facetten. Hoe je daar invulling aan kan geven leer je in de

MASTERCLASS PROJECT PORTFOLIO MANAGEMENT (PPM)

Dick Koen, lead portfoliomanager bij Defensie en winnaar van de Portfoliomanager Of The Year Award 2018: “Een bijzonder woord van dank aan Jan Bloem, want zonder de dingen die ik in zijn Masterclass PPM heb gedaan en geleerd zou Project Portfolio Management binnen Defensie niet de ontwikkeling hebben doorgemaakt waarvoor we nu de prijs krijgen”. 
Dick heeft in 2016 deelgenomen aan de masterclass. In 2018 was hij één van de acht genomineerden voor de Portfoliomanager Of The Year Award. 

PPM FLOW!

Rode draad in deze Masterclass PPM is de aanpak PPM FLOW! waarmee organisaties een ontwikkeling doormaken in 4 stappen, van Los via Grip en Synergie naar Impact. We verkennen en verdiepen de governance, dashboards en competenties die in elk van deze stappen nodig zijn.

Deze leergang bestaat uit een introductiemodule van één dagdeel, voor een eerste kennismaking met PPM (Klik hier voor meer informatie) en uit twee modulen van elk vijf dagdelen, te weten:
 • Masterclass PPM Basis module, waarin je leert wat nodig is om Grip te krijgen op het projectenportfolio en
 • Masterclass PPM Expert module, waarin je je verder verdiept en leert om Synergie en Impact te creëren met het projectenportfolio.

Contact en inschrijven Masterclass PPM

Download de PDF met alle informatie over opzet, datums en inschrijven voor de Masterclass PPM modulen Basis en Expert, door je gegevens hieronder in te vullen in het aanvraagformulier.

Vul hieronder je gegevens in om door te gaan naar het inschrijfformulier van de Masterclass PPM:

 • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
 • Je voornaam en je achternaam
 • Het e-mail adres waarop je de link naar de PDF wilt ontvangen
 • Zonder spaties
 • De naam van de organisatie waar je voor werkt
 • Optioneel, naar behoefte in te vullen
 • Einde van dit formulier - druk op 'Verzenden'

  Nadat je op de verzendknop hebt gedrukt ontvang je een email met de link naar de PDF.