Masterclass Project Portfolio Management (PPM)

Coördineer jij een portfolio van projecten en andere veranderinitiatieven? Of ga je dit binnenkort doen? In de rol van project portfolio manager, transitie manager, programma manager, product owner of PMO-manager? 

Dan biedt deze masterclass je dé gelegenheid om je je het vakgebied eigen te maken – samen met collega’s uit andere organisaties. Het helpt je om in jouw organisatie volgende stappen te zetten en anderen – werkvloer en directie – daarin mee te nemen. Het helpt je om werkbare oplossingen te implementeren en te verbeteren.  Om mensen in beweging te krijgen en anders te laten samenwerken. 

In de ambitie om meer wendbaar te worden werken steeds meer organisaties in hybride en bimodal situaties met waterval projecten én agile teams. Dat vraagt om een andere benadering van PPM. De theorie lijkt eenvoudig, de toepassing is weerbarstig. De vraag is keer op keer: “Hoe doe je dat nu, hoe krijg je de mensen mee?” 

Rode draad in deze Masterclass PPM is de aanpak PPM FLOW! waarmee organisaties zich in vier stappen ontwikkelen van Los via Grip en Synergie naar Impact. We verkennen en verdiepen de governance, dashboards en competenties die in elk van deze stappen nodig zijn. Ontdek het in de Masterclass PPM!

Enkele deelnemers over de masterclass

 • Dick Koen, lead portfoliomanager bij Defensie en winnaar van de Portfoliomanager Of The Year Award 2018: “Een bijzonder woord van dank aan Jan Bloem, want zonder de dingen die ik in zijn Masterclass PPM heb gedaan en geleerd zou Project Portfolio Management binnen Defensie niet de ontwikkeling hebben doorgemaakt waarvoor we nu de prijs krijgen”.
 • Joris Jonkergouw, portfoliomanager bij VECOZO – het communicatiepunt voor ketenpartijen in de Zorg – volgde de Masterclass in 2019: “Wat ik in de masterclass heb gehoord en ontvangen heb ik gelijk kunnen toepassen. Ik heb er veel aan gehad.” 

Opzet en inschrijven

De Masterclass PPM bestaat uit twee modulen, te weten:
 • PPM Basis module (vijf dagdelen), waarin je leert om grip te krijgen op het projectenportfolio;
 • PPM Expert module (vijf dagdelen), waarin je leert om waarde te creëren met het projectenportfolio.

Voor meer informatie en inschrijven voor de Basis- en de Expertmodule van de Masterclass PPM download je via onderstaand formulier de PDF inclusief alle informatie over opzet en datums.

 • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
 • Je voornaam en je achternaam
 • Het e-mail adres waarop je de link naar de PDF wilt ontvangen
 • Zonder spaties
 • De naam van de organisatie waar je voor werkt
 • Optioneel, naar behoefte in te vullen
 • Einde van dit formulier - druk op 'Verzenden'

  Nadat je op de verzendknop hebt gedrukt ontvang je een email met de link naar de PDF.