Masterclass PPM Introductie module

In één dagdeel een volledig overzicht van de beginselen van Project Portfolio Management (PPM). Dat biedt de Masterclass PPM Introductie module.

In veel organisaties wordt de stroom van veranderinitiatieven steeds groter en minder voorspelbaar. Hoe maak je daarin keuzes, zodat díe projecten worden gedaan die optimaal waarde toevoegen aan de organisatie en zodat die gekozen projecten ook succesvol kunnen worden uitgerold en de voordelen ervan worden genoten? Door de invoering van nieuwe werkwijzen zoals Agile, Scrum en SAFe verandert ook de wereld van PPM. Steeds meer organisaties werken met hybride situaties met waterval projecten én agile teams. De focus van PPM als brug tussen strategie en uitvoering verschuift daardoor nog meer naar het doen van de juiste projecten.

PPM ondersteunt directie en management bij het voeren van de regie over de stroom aan projecten en andere initiatieven voor change.

Benefits

Wat de investering in de Masterclass PPM Introductie module je oplevert is:

  • Inzicht in de noodzaak van PPM voor organisaties.
  • Inzicht in de portfoliobesturing d.m.v. het richten, ramen en realiseren van het projectenportfolio.
  • Inzicht in valkuilen en randvoorwaarden bij implementatie van PPM. 

Beschrijving

In deze korte Masterclass PPM Introductie leer je de beginselen van PPM en hoe het toepassen van PPM leidt tot meer grip op het projectenportfolio en tot meer synergie en impact in je organisatie.

Het maximaal aantal deelnemers voor de Masterclass PPM Introductie module ligt rond de tien personen per bijeenkomst.

Voor wie?

Deze module van de Masterclass PPM is bedoeld voor bestuurders, directieleden, managers, controllers, project portfolio managers en programmamanagers, managers PMO, portfolio-analisten en bijvoorbeeld informatiemanagers die zich willen oriënteren op de mogelijkheden van PPM en daarmee aan de slag willen gaan in hun organisatie.

Vragen die aan bod komen in de Masterclass PPM Introductie module zijn:

  • Wat is PPM, wat zijn de belangrijkste elementen?
  • Hoe is PPM ontstaan en hoe ontwikkelt het zich in een wereld die steeds meer Agile en hybride wordt?
  • Welke governance is nodig voor PPM?
  • Wat is een goed portfolio dashboard, welke informatie is nodig?
  • Hoe pak je een PPM-implementatie aan?

Op welke van deze vragen de nadruk komt te liggen wordt in overleg met de deelnemers bepaald.

De Masterclass PPM Introductie module staat op zichzelf en biedt een eerste verkenning van het instrumentarium. Voor managers die zich verder willen verdiepen zijn er de Masterclass PPM Basis module en de Masterclass PPM Expert module (elk 5 dagdelen). 

Elke module is ook voor in-company toepassing beschikbaar.

Door wie:

Jan Bloem is een senior consultant en trainer/coach. Jan is autoriteit in het ontwikkelen en toepassen van PPM en heeft daarmee ruime ervaring opgebouwd in diverse sectoren. Hij is in 2014 met deze masterclass gestart.

WANNEER?

Duur: 1 dagdeel.

Datums in 2019:

  • Vrijdag 25 oktober
  • Vrijdag 6 december

Tijdstip:  09:00 tot 12:30 uur; locatie in Midden-Nederland.